Nye indlæg

Et sundt indeklima

02-12-2020 16:31
Vi bruger op i mod 90 % af vores liv indendørs – og dit indeklima kan i høj grad påvirke både dig, din families og hjemmets sundhed. Se, hvad du selv kan gøre, for at holde et sundt indeklima.
1) Luft regelmæssigt ud – også om vinteren
Luft gerne ud minimum 3 gange om dagen og skab gennemtræk i din andel. Ved at lufte regelmæssigt ud, undgår du at fugtigheden bliver for høj.
 
Det samme gælder foreningens opgang som også har godt af at blive luftet ud 1-2 gange dagligt i 5-15 min. Især i disse covid-19 tider.

De færreste ved, at vinteren er den tid på året, hvor det er vigtigst at lufte ud. Det kolde vejr betyder nemlig, at husets vægge bliver køligere, og det danner bedre vilkår for fugt i boligen. Dette kan du minimere ved at lufte ud.
Men, selvom det kan være fristende så at sætte vinduer på klem hele dagen, er dette ikke den rigtige løsning. Lav i stedet gennemtræk 2-3 gange om dagen, i korte perioder på 5-10 minutter af gangen. På den måde undgår du at nedkøle indvendige vægge og derved slipper for kondens på vægge og vinduer. I den forbindelse er det samtidig vigtigt, delvist at lukke udluftningskanaler og ventiler i vinterhalvåret så længe i huske at lufte ud.
2) Tør tøj med omhu
Har du ikke mulighed for at tørre tøj udendørs eller tumble dit vasketøj – kan du vælge at hænge det til tørre i af foreningens tørrerum. Tør ikke tøj inden i din andel.
3) Undgå skiftende temperaturer
Skiftende temperaturer kan medføre en øget mængde kondens i det pågældende og de omkringliggende rum. Sørg for at have en fast og varm temperatur i hele boligen, hvilket er med til at modvirke en høj luftfugtighed.
4) Undgå fugt fra badeværelset
Vi bader i gennemsnit over 6 minutter af gangen, hvor det ofte er varme bade, som giver en masse fugt. Det er vigtigt, at du under og efter badet holder døren lukket til badeværelset, så fugten ikke breder sig til dine andre rum.
5) Tænd emhætten
Får man ikke skiftet luften under madlavning kan damp og fedtstoffer sætte sig i køkkenet og i de omkringliggende rum. Sørg for at tænde emhætten, når du laver mad, og har du ikke en emhætte, er det vigtigt at åbne for vinduerne omkring komfuret og holde dørene lukket til de omkringliggende rum.
De mest hyppige sundhedsmæssige konsekvenser er irriterede øjne, hoste, hovedpine, træthed og allergi. Ser man på boligen er råd og skimmelsvamp de primære konsekvenser af et dårligt indeklima.

PS. Det er dit eget ansvar at holde et godt indeklima, det er ikke andres 😉

MVH
Bestyrelsen

Kategori: Sidste nyt
Andelsboligforeningen Korsika- og Milanogården | Milanovej 3A, 2300 København S.